Holland-diervoeders
LANGUAGE: Holland-diervoeders
Skip Navigation Links
Home
Over ons
Services
Producten
Vacatures
Contact
Skip Navigation Links

lange historie
in de diervoeder-
industrie

Historie en expertise in diervoeding

Holland Diervoeders kan terugkijken op een lange historie in de diervoedingsindustrie. Deze historie rust op de pijlers van diverse gerenommeerde bedrijven, waaronder LenersanPoortman.

LenersanPoortman werd in 1803 opgericht als Lenersan & Co's Exporthandel N.V. Het bedrijf handelde in granen, zaden, peulvruchten, producten voor menselijke consumptie, diervoeders en bijproducten. In 1823 werd onder de naam Sluis kippenvoer geïntroduceerd. In 1868 werd A. Poortman N.V. opgericht; in 1969 fuseerden Lenersan en Poortman.

Het bedrijf begon zijn activiteiten in Rotterdam, maar opende in 1978 de fabriek in Dordrecht vanwege de ideale ligging aan de Merwede, die het transport door heel Europa mogelijk maakte.

Holland Diervoeders in Utrecht leverde onder eigen merk diervoeders aan het grootste gedeelte van de Nederlandse dierenwinkels, dierenartsen en fokkers. Dagelijks werden bekende merken als Puik, Teurlings, Whiskas en Pal maar ook de premium merken Sluis, IAMS en Eukanuba vanuit het distributiecentrum aan meer dan duizend klanten in Nederland geleverd.

In 1973 werd LenersanPoortman overgenomen door de Zwitserse onderneming SiberHegner, die in 1982 ook Holland Diervoeders overnam.

Een jaar later voegde SiberHegner de bedrijven LenersanPoortman en Holland Diervoeders samen. In 2005 fuseerden deze twee organisaties tot DKSH Nederland om zo de positie binnen de Europese diervoedingssector te kunnen versterken.

De twee bedrijven opereren nu vanuit Dordrecht en zijn vanaf januari 2011 onderdeel van Group Depré.